Sint Maarten (conferenties)

De Sint Maartenconferentie is een twee-jaarlijks terugkerend project van Solidair Friesland en Solidair Groningen & Drenthe en Stichting De KIM.

Rodaan al Galidi, video
Een van de sprekers tijdens de Sint Maartenconferentie 2016

Zaterdag 17 november 2018 bent u weer welkom bij de volgende conferentie! Hou onze agenda in de gaten.

Sint Maartenconferentie 2016 (Een impressie...)

Zaterdag 19 november jl. was de tweejaarlijkse Sint Maartenconferentie en deze stond in het teken van Gastvrijheid aan Vluchtelingen.

Erik Borgman

De conferentie werd georganiseerd op een locatie van het Noorderpoort College in Groningen.

Enkele deelnemers

Een uitgebreid verslag van deze dag vindt u hier.

Hermen van Dorp, dagvoorzitter

Rodaan Al Galidi, video

Rodaan Al Galidi, signeersessie

New Dutch Connections, "As I left my fathers house"

Een interview met Rodaan Al Galidi, een van de sprekers

Een instrumentale foto-impressie

Enkele reacties van deelnemers:
Leerzaam, inspirerend en voldeed aan de verwachtingen
we hebben weer eens geestelijk voedsel gekregen waar je iets mee kunt, ook de theater opvoering op het einde zeer indrukwekkend waar je verdrietig en emotioneel van werd, jongeren en jong volwassenen zouden dit moeten zien, ik denk dat velen van hen hierdoor geraakt worden en er over na gaan denken
de sprekers vonden wij heel goed, vanuit verschillende standpunten werd het thema “Gastvrijheid” belicht, de sprekers en de dagvoorzitter waren geweldig

Met dank aan:

PIN, SCI en

Sint Maartenconferentie 2014 (Wat de pers schreef...)

Op zaterdag 8 februari 2014 werd de 4e Sint Maartenconferentie gehouden. Deze tweejaarlijkse ontmoeting van mensen en organisaties in het Bisdom Groningen-Leeuwarden, die betrokken willen zijn bij diaconie, kende als motto Diaconie met Passie.

Maandag 10 februari schreven Fries Dagblad en Leeuwarder Courant over deze bijeenkomst