Bekijk de nieuwsbrief online
Stichting DE KIM
Nieuwsbrief DE KIM najaar 2017

Wij sturen u deze nieuwsbrief omdat we u als een belangrijke relatie zien. Niemand ontvangt echter graag post die ongelezen de prullenbak ingaat. Wilt u voortaan de nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan op ''Afmelden'' in de balk onderaan deze nieuwsbrief.  U kunt zich net zo eenvoudig weer aanmelden...
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven op uw beeldscherm, klik dan rechtsboven voor de ONLINE versie

 
Stichting DE KIM voert sinds kort haar werk uit met drie beroepskrachten die zich, samen met veel vrijwilligers, inzetten bij tien verschillende projecten in Midden Nederland. In deze Nieuwsbrief is er aandacht voor een aantal nieuwe projecten, o.a. Maatjesproject als winnaar van het beste diaconale project van Nederland en uitbreiding van onze activiteiten. Benieuwd naar onze overige projecten? Neem dan een kijkje op onze vernieuwde website

Geloof, Duurzaamheid en Toekomst
Het Katholiek Activeringswerk in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland slaan de handen ineen om de boodschap van Laudato Si dichtbij te brengen. We slaan een brug tussen landelijke ontwikkelingen en methoden en regionale dan wel lokale parochies en initiatieven. Ons gezamenlijke project draagt de naam “Geloof, Duurzaamheid en toekomst”. In dit project willen mensen bewust maken, inspireren, bemoedigen en uitdagen om stappen te nemen die bijdragen aan een gezonder milieu en een rechtvaardige wereld. We zullen de komende tijd meer nieuwsberichten plaatsen over dit project. Wil je meer informatie, heb je ideeën of ben je benieuwd wat jij kunt doen? Neem dan contact op met Mirjam Schuilenga.
Beeld gemaakt door F. Franck
Lees meer

 
Start Budgetkringen in Amersfoort: Gelukkig met genoeg
Als je merkt dat geld je steeds weer door de vingers glipt en als je leuker wilt leven met een smallere beurs; kom dan naar Budgetkring. Na de herfstvakantie start er een Budgetkring in Amersfoort. Een Budgetkring is een werkgroep waarin je als deelnemers gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven. Het is speciaal bedoeld voor mensen die meer greep willen krijgen op hun uitgaven. Een kring bestaat uit ongeveer 10 deelnemers die iedere week bij elkaar komen onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers. De Budgetkring vindt plaats op de Argonweg 10.
I
In samenwerking met Voedselbank Amersfoort voert Stichting De Kim dit project uit. Neem voor meer informatie contact op met consulent Hermen van Dorp.
Lees meer
Maatjesproject vluchtelingen Almere wint landelijke diaconale prijs Kansfonds-KRO/NCRV
     
 foto: Robert Aarts                                                                                                                                           
Bonifatius-De Kim Maatjes Project Almere is onlangs uitgeroepen als winnaar van Kans- Inspiratieprijs van KRO/NCRV-Kansfonds. Deze prijs voor de parochie met het meest inspirerende voorbeeld op diaconaal gebied is afgelopen zaterdag 24 juni jl toegekend aan het Bonfatius-KIM Maatjesproject Almere en aan de kledingbus van college-instelling Solidair Friesland. Zo viel het katholiek maatschappelijk activeringswerk goed in de prijzen.
Uit de kanshebbers van vier mooie projecten riep Theo Bovens (voorzitter van Kansfonds en de jury) in een volle kerk van het museum Catherijneconvent het maatjesproject voor vluchtelingen als winnaar uit.  "Totaal onverwacht, echt ongelooflijk! We zijn heel blij met deze waardering voor onze maatjes", vertelt Selma Boot, samen met Hermen van Dorp mede-oprichter van het Almeerse maatjesproject. "Door deze prijs hebben we meer naamsbekendheid gekregen. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer mensen maatjes kunnen maken." Naast naamsbekendheid kreeg het project 1000 euro van het Kansfonds voor de eerste plek.
Voor informatie: Hermen van Dorp.
Lees meer
 
Tenslotte: De KIM breidt uit en vernieuwt.
Als u een bezoek brengt aan onze website dan ziet u dat deze sinds kort vernieuwd is en dat we een aantal nieuwe projecten uitvoeren. Zo houdt Suzanna Louwerse zich bezig met Ruimte voor Anders Zijn  en Mirjam Schuilenga met Interreligieus Dialoog/Interculturele Zorg en project Geloof, Duurzaamheid en Toekomst.
We zijn blij met de versterking met deze nieuwe medewerkers en tevens ervaren consulenten zodat we als organisatie slagvaardiger zijn en we meer ondersteuning kunnen bieden aan vrijwilligers die zich in willen zetten voor een rechtvaardiger samenleving in Midden Nederland. 

Bestuur en medewerkers van De KIM
De KIM is een katholieke instelling voor maatschappelijke activering voor de provincies Flevoland, Utrecht en Gelderland
Meld je hier af voor de nieuwsbrief