Stichting De KIM - Facebook

Workshop 'De Luistercirkel'

Ooit bij stilgestaan hoe je luistert? Dat kan op vele manieren. Luisteren is tijd en ruimte maken voor de ander. Binnen de diaconie is dat luisteren naar verhalen van mensen in kwetsbare posities. Een verhaal heeft altijd twee kanten. De kant van de spreker en van de luisteraar. In die tussenruimte komt een verhaal tot leven. Mensen vertellen pas als er aandachtig en respectvol geluisterd wordt.
In deze workshop maken we kennis met verschillende manieren van luisteren. Hoe luister je binnen een asymmetrische verhouding? Het luisteren van bijvoorbeeld een kerkelijke vrijwilliger naar een verhaal van iemand in een kwetsbare positie. De diaconale luisterhouding veronderstelt vaak een concrete hulpvraag. Wanneer er geen concrete hulpvraag is dan is er veel vrije ruimte waarin een verhaal tot leven kan komen. Hoe gaat een luisteraar daar mee om? 
Luisteren is een verrijkende ervaring. In workshop ‘De luistercirkel’ verkennen we vijf opeenvolgende fases en diepen die verder uit. Ook de grenzen daarin komen aan bod.  Benieuwd en geïnteresseerd? Je kunt als individu of als organisatie contact opnemen voor dit aanbod op maat en op voorkeurlocatie. De workshop kan in een dagdeel of in twee dagdelen aangeboden worden. Voor meer informatie neem contact op met Mirjam Schuilenga mirjam@stichtingdekim.nl
 

Wilt u meedoen aan deze cursus vul dan svp het contactformulier in (rechtsboven op dit scherm) en wij nemen contact met u op.